Zeytinyağlı Mantar için kullanılan malzemeler :
1/2 kg mantar
1 kase arpacık soğan
1 havuç
1 patates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
dereotu
tuz
Tarifi : Bir tavaya biraz yağ koyulur ve soğanlar içine atılır. İri doğranmış mantarlar ilave edilir. Havuçlar doğranır ve bunlarda ilave edilir. Tuz ve şeker eklşenir. Lİmon suyu dökülür, kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Biraz pişince patates de doğranıp ilave edilir. Tüm sebzeler pişince üzerine dereotu koyularak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 24 Aralık 2003