Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Anasonlu Peksimet

(Anasonlu Peksimet nasıl yapılır)

Anasonlu Peksimet için kullanılan malzemeler :
2¼ bardak beyaz un
1 çorba kaşığı bal
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
½ silme tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
¾ bardak su
1-2 çorba kaşığı anason tohumu

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, balı ve zeytinyağını koyun. Unu bir kaşıkla serperek sütü örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, şekeri ve anasonu unların hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 2 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 25 cm uzunluğunda ince rulo haline getirin. Ruloları hafifçe unlanmış fırın tepsisine 10 cm arayla yanyana koyun.

Ruloları evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın. Keskin bir bıçak kullanarak 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Dilimleri fırın tepsisine yayın.

125 derece fırında 30-45 dakika kadar gevremesi için bırakın. Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.