Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Yumuşacık Tost Ekmeği

(Yumuşacık Tost Ekmeği nasıl yapılır)

Yumuşacık Tost Ekmeği için kullanılan malzemeler :
1 küçük patates (100 gm)
3 bardak beyaz un
1 tepeleme tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
1 bardak su, oda sıcaklığında
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı bal

Tarifi :
Patatesi yıkayıp kabuklarını soyun. Küçük bir tencere içine küp küp doğrayıp, ¾ bardak su ilave edin. Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanmış patatesleri, suyunu atamadan, iyice ezip bulamaç haline getirin.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, balı ve zeytinyağını koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. Yarım saat bekletip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.