Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Saraylı Lahana

(Saraylı Lahana nasıl yapılır)

Saraylı Lahana için kullanılan malzemeler :
1 adet orta boy lahana
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça
6 adet küçük boy soğan
500 gr kıyma
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber
1 demet maydanoz
3 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Tarifi :
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve doğranmış maydanozu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun.

Bütün malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın. Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : yoğurt
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.