Soslu Çipura için kullanılan malzemeler :
2 adet çipura
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeteri kadar tuz
roka sosu :
1 demet roka
1 su bardağı yoğurtlu mayonez
1 demet yeşil soğan
tuz
Tarifi : Balığı temizleyip üzerine yan şekilde iki kesik atın.Fırında veya fırın ızgarasında pişirin. Rokayı ve taze soğanı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka,soğan ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : NİSADA Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009