Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Tahinli Yulaflı Mafin

(Tahinli Yulaflı Mafin nasıl yapılır)

Tahinli Yulaflı Mafin için kullanılan malzemeler :
1 bardak (250 ml)
1 bardak tam buğday unu
1 bardak yulaf
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1/4 bardak tahin
1/4 bardak zeytinyağı
1/2 bardak kahverengi şeker (ya da pekmez)
1/3 bardak haşhaş/ya da ayçekirdeği/ya da parçalanmış ceviz/fındık
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak kuru üzüm/ya da başka bir kuru meyve

Tarifi :
Kuru malzemeleri (un, yulaf, şeker, haşhaş, kabartma tozu, kuru üzüm) bir kapta, ıslak malzemeleri (yoğurt, yağ, tahin, yumurta) başka bir kapta karıştırın.

Islak malzemeyi kuru malzemeye ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.

Yağlanmış mafin kalıplarına paylaştırın ve 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.