Pan Cake için kullanılan malzemeler :
100 ml süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr pudra şekeri
120 gr un
3 yumurta (2’sinin sarısı, biri tam)
30 gr erimiş tereyağı
süslemek için:
çikolata sos
pudra şekeri
Tarifi : Çırpma kabında yumurtalar ve şeker iyice harmanlanana kadar çırpılır. Köpüğümsü bir kıvam elde edilir. Daha sonra, un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Hamur koyu bir kıvam alır.
Süt ve tereyağı ilave edilerek iyice karıştırılır ve koyu olan hamur bu malzemelerle akışkan halini alır. Buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur daha önceden ısıtılan tavaya bir kepçe yardımı ile dökülür.
Her iki tarafı da yaklaşık 1 dakika pişirilir. Yanında çikolata sos, üzerine pudra şekeri serpilebilir. Frambuaz sos veya maple şurupla da servise sunulabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009