Negerek için kullanılan malzemeler :
500 gr kabak, rendelenmiş
1/4 bardak pirinç
2 - 3 diş sarımsak, dövülmüş
150 - 200 gr beyaz peynir, ufalanmış
2 yumurta
1 bardak karışık yeşillik (taze soğan, maydanoz, dereotu, nane…)
2 bardak süt
tuz, karabiber, kırmızıbiber
susam ve çörekotu, üzeri için
1 domates, üzeri için
Tarifi : Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün. Harcın hafif üstüne çıkacak kadar süt (yani 2 bardaktan az ya da biraz fazla olabilir, dökerken dikkat ederek dökmelisiniz) ilave edin. İnce dilimler halinde kesilmiş domates ile üstünü süsleyin. En son susam ve çörekotu serperek 175 derece fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009