Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kurabiye

(Kurabiye nasıl yapılır)

Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
süslemek için: 1 su bardağı damla çikolata

Tarifi :
Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Margarin, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın. Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.