Ana Sayfa > Çorbalar > Çiftlik Çorbası

(Çiftlik Çorbası nasıl yapılır)

Çiftlik Çorbası için kullanılan malzemeler :
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı buğday
bir buçuk çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
üzeri için: 1 tatlı kaşığı margarin
pulbiber, kuru nane

Tarifi :
Buğday ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Diğer taraftan margarin ve unu kavurun. Süt ve su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra buğday ve nohudu ilave edip kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın. Ayrı bir yerde margarini kızdırıp, pulbiber ve nane katın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.