Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Uzakdoğu Pilavı

(Uzakdoğu Pilavı nasıl yapılır)

Uzakdoğu Pilavı için kullanılan malzemeler :
400 gr tavuk suyunda haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı sarmısak tozu
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı soya yağı
250 gr kuş üzümü
100 gr haşlanmış sivri biber
150 gr haşlanmış havuç
3 bardak su
maydanoz

Tarifi :
Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirin ve maydanozla da süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.