Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Dedem Küstü

(Dedem Küstü nasıl yapılır)

Dedem Küstü için kullanılan malzemeler :
500 gr. un, 150 gr. pudra şekeri
2 yumurta (birinin akı üstü için ayrılır.)
250 gr. margarin
100 gr. kuş üzümü
1 su bardağı susam

Tarifi :
Un elenir, ortası açılır. Yağ, şeker, yumurta, üzümler konur. Hamur yapılır. 10 dk. Dinlendirilir. Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlanır. Yumurta akına batırılıp arkalı önlü susama bulanır. Tepsiye dizilir. 180 Derece fırında 25 dk. pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : melaba
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.