Hurmalı Tart için kullanılan malzemeler :
1 kg trabzon hurması
1 su b.tozşeker
2 çorba k. nişasta
hamuru için:
2.5 su b. un
1 tatlı k.kabartma tozu
1 su b. badem tozu
1 su b. toz şeker
125 gr. tereyağı
1 fiske tarçın,muskat
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta
buzlu su
Tarifi : 2.5 su b. un karıştırma kabına alınır.şeker, kabartma tozu ve toz badem eklenerek karıştırılır.eritilmiş tereyağı, yumurta muskat ve limon kabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanır.hamurdan üzeri için biraz ayrılır. kalan hamur .kalıp büyüklüğünde açılır yağlanmış unlanmış tart kalıbına alınır.iç harcı için;hurmalar bir kaba alınır.tozşeker ve nişasta eklenerek blenderle ezilir.tart hamurunun üzerine dökülür.daha sonra ayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir.önceden ısıtılmış fırında 170 dercede pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009