Mantarlı ve Parmesanlı Risotto için kullanılan malzemeler :
500 gr mantar
1 tutam safran
4 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
350 gr arborio pirinci
30 gr tereyağı
50 gr parmesan peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Evinizdeki arzu ettiğiniz sebzeleri yıkayıp haşlayarak 1 litre sebze suyu(havuç, soğan, kabak, patates, taze fasulye v.s.) elde edelim. Mantarları yıkayıp temizleyelim. Kısık ateşte suyunu salana kadar pişirelim. Salınan su çekilmeden hemen başka bir kaba aktaralım. Mantar suyuna 1 litre sebze suyunu ilave edip hafifçe kaynatalım.Bu karışımdan 3 çorba kaşığını bir kaba alıp içine safranı koyarak bekletelim. Mantarları ince kıyıp zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanları, sarmısağı ve mantarları 5 dakika soteleyelim. Pirinci ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavuralım, tuzunu ve karabiberini ekleyip, sebze mantar suyu karışımının 1/4 ünü ilave edelim. Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim. Kalan sebze mantar suyu karışımını azar azar ilave edip her seferinde suyunu çektirelim. Suyumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. İşlemden sonra tereyağı, safran ve parmesanın yarısını ekleyip dinlendirelim.
Kalan parmesanla süsleyip servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009