Mayonez Soslu Karagöz Filetosu için kullanılan malzemeler :
2 adet karagöz
1 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
2 kaşık un
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
8 kaşık mayonez
8 damla acısos
2 diş sarımsak
1 adet taze soğan
Tarifi : Karagöz balığının pullarını kazıyıp filetosunu çıkartalım. Bol su ile yıkayarak havlu kağıt ile kurulayalım. Karagöz filetolarını önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarakta mısır ununa batıralım. Mısır unlu balıkları kızartmak için bir tavaya balıkların yarısını örtecek kadar sıvı yağ koyup, orta ateşte kızdıralım ve ters düz ederek altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım. Mayonez ve capari ile süsleyerek yanında limon dilimleri ile sıcak servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009