Denizci Usulü Karides için kullanılan malzemeler :
2 adet kemer patlıcan
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet havuç
2 adet kabak
200 gr mantar
200 gr taze fasulye
100 gr tereyağı
3 diş sarımsak
500 gr karides
1 çay bardağı soya sosu
1 paket spaghetti makarna
1 tatlı kaşığı biberiye
Tarifi : Önce patlıcanı közleyip kabuğunu soyalım. Limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp bir kenarda bekletelim. Havuç, kabak, mantar ve taze fasulyeleri ayrı kaplarda haşlayıp süzelim. İri parçalar halinde doğrayalım.Ardından çok az tereyağını tavada eritip sarımsağı pembeleştirelim. Sebzeleri de ekleyip soteleyelim. Kalan tereyağını başka bir tavada eritip temizlenmiş karidesleri ekleyelim. 4-5 dakika soteleyelim. Soya sosu ve karabiber ekleyip tavayı ocaktan indirelim. Kızdırılmış sıvı yağda spagettileri kızartalım. Patlıcan püresini servis tabaklarına yerleştirelim. Karides ve sebzeleri pürenin üzerine dizelim. Kızarmış spagetti ve taze biberiyeyle süsleyip servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009