Niçoise için kullanılan malzemeler :
140 gr taze fasulye
2 adet domates
1 adet kırmızı soğan
3 adet yumurta
1 su bardağı siyah zeytin
425 gr ton balığı
45 gr ançüez
1 fincan zeytinyağı
1 kaşık sirke
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
Tarifi : Taze fasulyelerimizi ayıklayarak ortadan ikiye bölelim ve derin bir tencerede 1-2 dakika kadar haşlayalım.Süzdükten sonra başka bir kapta buzlu suya daldırıp çıkaralım ve iyice süzelim.Fasulye, dilimlenmiş domates, halka soğan, haşlanmış ve dörde bölünmüş yumurta, zeytin, tonbalığı ve ançüezi servis yapacağımız kapta karıştıralım. Başka bir kapta zeytinyağı, sirke, sarımsak ve hardalı karıştıralım. Hazırladığımız sosu üzerine dökelim ve kızarmış ekmekle bekletemeden servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009