Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Kalamar Dolması

(Kalamar Dolması nasıl yapılır)

Kalamar Dolması için kullanılan malzemeler :
250 gr kalamar
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
1 paket karides
15 adet sardalye
1 fincan zeytinyağı
3 adet sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan soya sosu

Tarifi :
Temizlenmiş kalamarı bol tuzla ovarak yumuşatalım. Bol suda yıkayıp suyunu süzüp sıcak suda yumuşayana kadar haşlayalım. Sonra sebzeleri kıyalım. Balık ve karidesi küçük parçalar halinde doğrayalım. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı pembeleştirelim. Sebzeleri ekleyip 5 dakika soteleyelim. Balık ve karidesi ekleyip kısık ateşte pişirelim. Tuz, karabiber ve soya sosunu ilave edip tavayı ocaktan indirelim.

Hazırladığımız karışımıda kalamarın içine dolduralım. Yeşilliklerle süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.