Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Pazılı Makarna

(Pazılı Makarna nasıl yapılır)

Pazılı Makarna için kullanılan malzemeler :
3 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
1 demet pazı
1 kutu krema
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 paket makarna

Tarifi :
Sarımsak tavada az miktar zeytinyağında biraz çevirilir. Köz kırmızı biber ince ince doğranarak sarımsağa eklenerek, üzerine blender dan geçirilmiş 1 demet pazı eklenerek orta ateşte lapa haline gelene kadar çevirilir ve pişirilir. Pişmesine 2-3 dakika kala krema, tuz, karabiber ve kekik eklenir.

Linguine tip makarna suyu çektirilerek geniş bir kapta haşlanır, hazırlanan sos makarnaya eklenerek bir miktar daha zeytinyağı gezdirilebilir. Sıcak olarak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.