Kirazlı Milföy Pasta için kullanılan malzemeler :
3 kaşık süt
600 gr kiraz
3 yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
3 paket labne peyniri
3 adet yumurta
3 kaşık nişasta
Tarifi : Öncelikle milföy hamurlarını merdaneyle inceltelim. Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürelim. Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer deldikten sonra. 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakalım. Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım. Sonra tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyelim. Orta ateşte bir-iki taşım kaynatalım. Kirazları kevgirle çıkarıp soğutalım.Ardından kremayı hazırlamak için yumurtaların sarılarını ayırıp tozşekerle çırpalım. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp sarılı karışıma ekleyelim. Labne peynir ve nişastayı da ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Pişirdiğimiz milföylerin her birini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edip kremayı sıkma torbasına alalım. 4 milföyün üstüne krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirelim ve bu şekilde 3′er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009