Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Meyhane Pilavı

(Meyhane Pilavı nasıl yapılır)

Meyhane Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bulgur
1 soğan
1 havuç
1 sivri biber
1 yemek kaşığı yağ
1tatlı kaşığı salça
2 domates
tuz
karabiber
pulbiber

Tarifi :
Tencerede yağ eritilir, doğranmış soğanlar eklenir. Salçası koyulur. Sonra sivri biber,
domates koyulur. Önceden ıslatılmış bulgurlar koyulur ve karıştırılır. Tuzu ve baharatları
ayarlanıp rendelenmiş havuç koyulur, karıştırılır. Üzerine üstüne çıkacak kadar sıcak su veya et suyu koyularak yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.