Meyhane Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bulgur
1 soğan
1 havuç
1 sivri biber
1 yemek kaşığı yağ
1tatlı kaşığı salça
2 domates
tuz
karabiber
pulbiber
Tarifi : Tencerede yağ eritilir, doğranmış soğanlar eklenir. Salçası koyulur. Sonra sivri biber,
domates koyulur. Önceden ıslatılmış bulgurlar koyulur ve karıştırılır. Tuzu ve baharatları
ayarlanıp rendelenmiş havuç koyulur, karıştırılır. Üzerine üstüne çıkacak kadar sıcak su veya et suyu koyularak yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003