Ana Sayfa > Tatlılar > Kremalı ve Reçelli Toplar

(Kremalı ve Reçelli Toplar nasıl yapılır)

Kremalı ve Reçelli Toplar için kullanılan malzemeler :
1 yarım su bardağı süt
4 kaşık sıvı yağ
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 su bardağı krema
2 kaşık vişne reçeli

Tarifi :
Süt, su ve sıvıyağı bir tencereye alıp ısıtın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edip mikserle devamlı karıştırarak pişirin. Hamur tencerenin bir tarafında toplanmaya başladığında ateşten alın. Hamuru karıştırmaya ara vermeden yumurtaları teker teker ilave edin. Tekrar ateşe koyup hızla karıştırın. Hamur kaşıktan akacak kıvama gelince ateşten alın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan kaşıkla küçük parçalar alıp toplar halinde tepsiye akıtın. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Herbir topun alt kısmını biçağın ucuyla delip içini hafifçe oyun. Ayrı bir kasede krema ve reçeli iyice karıştırıp soğumuş topların içine doldurun.

Üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,052 saniyede oluşturuldu.