Ana Sayfa > Tatlılar > Şeftalili İrmik Tatlısı

(Şeftalili İrmik Tatlısı nasıl yapılır)

Şeftalili İrmik Tatlısı için kullanılan malzemeler :
9 kaşık irmik
5 su bardağı süt
12 kaşık toz şeker
3 adet şeftali
1 adet limon

Tarifi :
Bir tencereye 9 çorba kaşığı irmik, süt, tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu koyup devamlı karıştırarak önce yüksek sonra kısık ateşte boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ateşten alıp 20-25 cm çapındaki yuvarlak kaba irmikli malzemenin yarısını boşaltalım. Üzerine kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş şeftalileri dizelim. Kalan irmik malzemesini şeftalilerin üzerine boşaltıp düzeltelim. Buzlukta soğuttuktan sonra dondurma kaşığı ile top şekli vererek, servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.