Kestaneli İncir Tatlısı için kullanılan malzemeler :
500 gr kuru incir
500 gr kestane
1 paket pudra şekeri
250 gr krema
1 adet nar
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tarifi : Ön hazırlık olarak incirleri bol suda yıkayalım. Kestaneleri suda yumuşayana kadar haşlayalım. Kabuklarını soyalım. Robottan geçirelim. İncirleri de robottan geçirelim. Önce robottan geçirdiğimiz inciri düzgün bir şekilde tepsiye yayalım. Üzerine 1 paket pudra şekeri serpelim. Sonra robottan geçirdiğimiz haşlanmış kestaneyi incirin üzerine yayalım. 250 gram kremayı kestanenin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Tepsiyi buzdolabında 1 saat kadar bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra kalın halkalar şeklinde dilimleyelim.Dövülmüş ceviz ve incir ile süsleyip servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009