Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sebzeli Tavuklu Pilav Pastası

(Sebzeli Tavuklu Pilav Pastası nasıl yapılır)

Sebzeli Tavuklu Pilav Pastası için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı tel şehriye
3 fincan tereyağı
1 çay bardağı bezelye
2 adet sivri biber
1 yarım demet maydanoz
1 yarım demet dereotu
1 adet havuç
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Pirinci ıslatalım. Tavuk göğsünü içine soğan eklenmiş tuzlu biberli suda haşlayalım. Yumuşayınca etleri didikleyip suyunu kenara ayıralım. Ayırdığımız 3 su bardağı tavuk suyunu ve ıslattığımız pirinç ile sade pilav pişirelim. Diğer tarafta havucu ve biberleri ufak doğrayalım. Derin bir tencerede bezelye ile birlikte az tuzlu suda 10-15 dakiak yumuşayana kadar haşlayalım. Pilavımızı demlenince ikiye ayıralım. Yarısının içine halanmış sebzeleri ve ince doğranmış dereotu ile maydanozu karıştıralım.Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağda şehriyeyi rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Emici kağıda alalım. Derin uzun bir kek kalıbını yağlayıp dibine şehriyeyi yerleştirelim. Şehriyenin üzerine sebzeli pilavı, üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ve en üstüne beyaz pilavı ilave edelim. Her katı iyice bastıralım. Sıcak olarak ters çevirip servise sunalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.