Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Roka ve Biberli Haydari

(Roka ve Biberli Haydari nasıl yapılır)

Roka ve Biberli Haydari için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süzme yoğurt
4 adet biber
1 demet roka
3 kaşık tereyağı
2 diş sarımsak
1 tutam tuz

Tarifi :
Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın. Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın. Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin. Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.