Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kuzu Kol Sarma

(Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır)

Kuzu Kol Sarma için kullanılan malzemeler :
2 kg kuzu kolu
300 gr tulum peyniri
40 gr tuz
20 gr kimyon
150 gr kuzu gömleği
500 gr kuzu kıyma
150 gr ceviz içi
150 gr kaşar rendesi
20 gr karabiber
20 gr kırmızı toz biber

Tarifi :
Kemiksiz kuzu kolunu açarak biftek gibi inceltin.İçine çekilmiş kuzu eti, tulum peyniri, kırık ceviz, güner içi, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları karıştırın. Kuzu etini rulo şeklinde sıkıca sarın. Üzerine kuzu gömleğini sararak tepsiye yerleştirin. 150 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Mevsim sebzeleri ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.