Üzümlü Kuki için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı fındık
1 su bardağı kuru üzüm
1 yarım su bardağı şeker
2 adet yumurta
Tarifi : 1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 su bardağı kuru üzüm,yarım su bardağı toz şeker, 3 kaşık kakao ve 2 adet yumurta akını karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum kağıt serip yağlayın. Karıştırdığınız malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp kağıdın üzerine aralıklarla dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
NOT:Kurabiye görünümündeki kukinin en önemli özelliği,un konulmadan yapılmasıdır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009