Erikli Kurabiye için kullanılan malzemeler :
250 gr margarin
1 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 fincan toz şeker
3 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
15 adet kırmızı olgun erik
1 adet limon
Tarifi : 3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçine 250 gram oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet limonun rendesi, 1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun.Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde açın.15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın.Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın. Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009