Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Vişne Marmelatı

(Vişne Marmelatı nasıl yapılır)

Vişne Marmelatı için kullanılan malzemeler :
5 kg şeker
5 kg vişne

Tarifi :
Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın. Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.