Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Garnitür Patates

(Garnitür Patates nasıl yapılır)

Garnitür Patates için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
1/2 cay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
karabiber
kekik
tuz

Tarifi :
Patatesler iyice yıkandıktan sonra, kabuklarını soymadan eni ve boyu 3-4 cm büyüklügünde olacak sekilde düzensiz dogranır. Bir kapta yağ ve diğer baharatlarla kesilmiş patatesler karıştırılır. Karışım fırın tepsisine yayılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 30 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.