Denizden Gelen Aşk için kullanılan malzemeler :
80 gram levrek fileto
80 gram somon fileto
80 gram taze ıspanak
250 gram patates
1 demet roka
20 ml balsamic sos
10 gram tereyağı
50 ml mrema
tuz, karabiber
Tarifi : Levrek fileto ve somon filetoyu 15-16 cm uzunluğunda,1 cm kalınlığında kesip saç örgüsü gibi öreriz. Tuz ve biberle tatlandırırız.buharlı fırında yaklaşık 5-6 dk pişiririz. Patatesimizi kalp şeklinde kalıpla kesip istağe göre safranlı veya normal suda haşlarız. Tavamıza zeytinyağını koyarız ve kızdırırız, içine taze ıspanaklarımızı ve balsamic sirkemizi ilave edip tuz biberle kısa bir süre soteleriz. Tabağa önce ıspanakları sonrada balıkları koyarız. Roka sos ile servis ederiz.
Roka sos; rokalar kaynar suda 30 sn haşlanır. Süzdürülür ve derin bir kaba koyulur. Tavada bir taşım kaynatılan krema ilave edilir ve blender ile çekilir kıvamı tavuk suyu ile ayarlanır. Tereyağı ile en son ılık iken karıştırılır ve tabağa koyulur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009