Sebzeli ve Makarnalı Somon Izgara için kullanılan malzemeler :
120 gr somon balığı
15 gr kabak
15 gr havuç
10 gr pancar kurusu
10 gr krema
3’er gr tuz, balık baharatı, safran, soya sos
Tarifi : İlk olarak somon soya sos ile marine edilerek tavada iki tarafı da iyice kızartılır. 5 dk 160 derecede fırına konulur. Karışık doğranmış sebzeler soya sos ile sotelenir ve makarna ilave edilir. Makarna ile sebzeler soteledikten sonra tabağın ortasına konulur, kızarmış somon makarnanın üzerine ilave edilir. Tabağa dekor için pırasayla sarılmış buket sebzeler somonun üstüne yerleştirilir. Safran sos da ilave edildikten sonra servise sunulur. Yaz aylarında hafif beslenmek için güzel ve basit bir yemektir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009