Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Humustan İçli Köfte

(Humustan İçli Köfte nasıl yapılır)

Humustan İçli Köfte için kullanılan malzemeler :
150 gr nohut
5 gr kimyon
40 gr tahin
8 gr zeytin yağı
10 gr tuz
köfte içi için: 100 gr kıyma
10 gr tuz
5 gr kara biber
10 gr kırmızı toz biber
5 gr kekik
5 gr maydanoz
5 gr dereotu
5 gr taze soğan
15 gr ceviz
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
kızartma için: 1 litre ayçiçek yağı
2 adet yumurta
200 gr galeta unu

Tarifi :
Nohut haşlanıp kabuğu soyulduktan sonra mikserde püre haline getirilip tahin, kimyon, zeytinyağı ve tuz ilave edilip katı bir karışım haline getiriyoruz.

Kıymamızı kavurup içine ceviz ve sırasıyla diğer baharatları ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave ediyoruz.

Hazırladığımız harçtan küçük bezeler yapıp bunları elimizin içiyle küçük kaseler şeklinde açıp içine hazırladığımız harçtan koyup elimizle yuvarlayarak kapatıyoruz. Hazırlamış olduğumuz içli köftelerimizi önce yumurta sonra galeta unuyla paneliyoruz. Yağımızı tavaya alıp iyice ısıtıyoruz. Panelediğimiz içli köfteleri kızgın yağda kızartıp servise alıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.