Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > İstiridye Dolması

(İstiridye Dolması nasıl yapılır)

İstiridye Dolması için kullanılan malzemeler :
6 istiridye
1 su bardağı pirinç
7 soğan
1 marul
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay fincanı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
yarımşar çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber, tozşeker
1 limonun suyu
2 çay bardağı sıcak su
yarım çay kaşığı tuz

Tarifi :
Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurup 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Maydanoz, dereotunu temizleyip kıyın. Pirinçli karışıma ekleyip karıştırın. Kalan soğanları temizleyip ince doğrayın. Marul yapraklarını yıkayıp süzün. Yayvan bir tencereye soğanları ve marul yapraklarını yerleştirin. İstiridyeleri temizleyip yıkayın ve orta kısmından açın. İstiridyelerin ortasına hazırladığınız iç malzemeden taşmayacak şekilde doldurup kapatın ve tencereye dizin. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu istiridyelerin üzerine gezdirip, 2 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Servis tabağına mevsimine göre dilediğiniz yeşilliği yerleştirip, istiridyelerin üzerine yerleştirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.