Çingene Palamutu için kullanılan malzemeler :
4 palamut
1 tutam kekik
2 domates
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 limon, tuz
Tarifi : Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanları kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Kekik ve tuz serpin. Soğanları balıkların üzerine yayın. Üzerine küp kesilmiş tereyağı serpiştirin. Domateslerin kabuklarını soyun. Limon ve domatesleri dilimleyip balıkların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dereotu, soğan piyazı ve haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009