Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Çingene Palamutu

(Çingene Palamutu nasıl yapılır)

Çingene Palamutu için kullanılan malzemeler :
4 palamut
1 tutam kekik
2 domates
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 limon, tuz

Tarifi :
Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanları kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Kekik ve tuz serpin. Soğanları balıkların üzerine yayın. Üzerine küp kesilmiş tereyağı serpiştirin. Domateslerin kabuklarını soyun. Limon ve domatesleri dilimleyip balıkların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dereotu, soğan piyazı ve haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.