Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Piliç Yahnisi

(Piliç Yahnisi nasıl yapılır)

Piliç Yahnisi için kullanılan malzemeler :
2 adet piliç
7 adet arpacık soğan
1 adet domates
1 adet havuç
2 adet patates
1 kaşık un
2 kaşık sıvı yağ
1 miktar tuz

Tarifi :
Piliçleri parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın, patlıcanları tuzlu suda bekletin. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerine, un serpip az yağda hafif kızartın ve kağıt havlu ile fazla yağını alın. Doğradığınız sebzeleri piliçlerden kalan yağda hafif kavurup tencereye aktarın. Arpacık soğanlarını bütün olarak atın. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. (patatesleri yemek pişmeye yakınken koyun) tüm malzemeyi 5 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.