Malta Köşkü için kullanılan malzemeler :
10 adet malta eriği
1 kg süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
16 adet kakaolu bisküvi
100 gr margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı kakao
Tarifi : Erikleri cam kaseye yerleştirin. Başka bir kapta da irmik, süt, vanilya, margarin ve şekeri kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra bu karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin. Sos malzemesi için suyla nişastayı eritin. Kakao ve süt ekleyin, koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sos ılınınca pastanın üzerinde gezdirip servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009