Kuzu Şiş için kullanılan malzemeler :
Yarım kg. kuşbaşı
2 adet sivribiber
2 adet domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kase yoğurt
1 adet pide
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım limon suyu
Karabiber, tuz
Kırmızıbiber
Tarifi : Etleri,soğan suyu,limon suyu ve zeytinyağında 1 gece beklettikten sonra kızgın tavada 10 dk. kadar pişirin. Bu sırada pideleri fırın tepsisine dizin. Pidelerin üzerine et suyunu gezdirin. Bir kapta yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine dökün. Salçayı sulandırıp içine baharatları ilave edin. Domatesleri,biberleri ve maydonozu küçük küçük doğrayıp ekleyin. Etleri pidelerin üzerine koyup 10 dk.kadar pişmeye bırakın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004