Yumurtalı Limon Peltesi için kullanılan malzemeler :
10 adet yumurta
3 adet limon
300 gr toz şeker
100 gr tereyağı
Tarifi : Limonları bol suda iyice yıkadıktan sonra kabuklarını beyazlarını karıştırmadan iyice rendeleyin. Sonra bu kabuklara limonların sıkılmış suyunu katın. Yumurtaların sarılarını porselen bir kaba koyu, şekeri katın ve telle iyice çırparak şekeri eritip karışımı köpük durumuna getirin. Yumurtanın sarısı beyazımtırak bir renk alınca çırpmaya ara vermeden buna azar azar limon suyuyla limon kabuklarını katın. Bir tencerenin içine porselen kâsenin yarısına gelecek kadar su koyup kabı ateşe oturtun. Tenceredeki su kaynayınca kâseyi bunun içine koyun ve karışımı çırpmaya ara vermeden ılıştırın. Bu işlemi yaparken kaynayan suyun kâsenin içine sıçramamasına dikkat edin. Porselen kâsedekiler ılıyınca hafifçe eritilmiş tereyağını katın. Bir iki defa daha çırparak yağı karışıma yedirdikten sonra kâseyi kaynar sudan çıkarıp bir kenara bırakın. Yumurtaların aklarını çırparak kar gibi beyaz bir köpük durumuna getirin. Sonra bu köpüğü soğumuş olan öbür kremaya azar azar katarak karıştırın. Tatlıyı cam bir kâseye veya küçük kâselere koyduktan sonra buzdolabına 2 saat bekletip, soğuk olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009