Etli Bulgur Köftesi için kullanılan malzemeler :
250 gr bulgur
1 kaşık tuzot
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 adet yumurta
2 kaşık salça
1 su bardağı un
500 gr kıyma
2 adet soğan
3 kaşık margarin
1 adet limon
Tarifi : Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Tuzot, karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009