Ana Sayfa > Salatalar > Kızarmış Peynirli Salata

(Kızarmış Peynirli Salata nasıl yapılır)

Kızarmış Peynirli Salata için kullanılan malzemeler :
1 kase tulum peyniri
1 yumurta
un
galete unu
1/2 göbek marul
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
limon suyu
tuz
sıvı yağ
ceviz içi

Tarifi :
Tulum peyniri yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Önce una, sonra yumurtaya ve en son da galete ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Göbek marul servis tabağına iri parçalar halinde doğranır ve üzerine kızarmış peynirler koyulur. Bir kapta zeytin ezmesi, yağ, limon suyu ve tuz karıştırılır, salatanın üzerine gezdirilir. Ceviz içi serpilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.