Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Peynirli Kabak Dolması

(Peynirli Kabak Dolması nasıl yapılır)

Peynirli Kabak Dolması için kullanılan malzemeler :
6 adet kabak
200 gr. lor peyniri
1 kalıp koyun peyniri
yarımşar demet maydanoz, dereotu, taze nane
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Kabaklar soyulur, enine 3 parçaya kesilir, oyulur, tuzlanır. Lor peyniri, koyun peyniri, ince kıyılmış yeşillikler ve karabiber yoğrulur. İç kabaklara doldurulur, tencereye kabaklar dizilir, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir, 1 su bardağı sıcak su gezdirilir, kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.