Ana Sayfa > Et Yemekleri > Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi

(Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi nasıl yapılır)

Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi için kullanılan malzemeler :
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tavşan (yaklaşık 1250 g, 8'e bölünmüş)
4 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı kekik
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (çok iri doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
75 cl. (3 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
500 g taze patates (yıkanıp, kabukları iyice fırçalandıktan ya da soyulduktan sonra, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 konserve mısır (her biri 6 parçaya kesilmiş)
225 g iç bakla

Tarifi :
Tavşan parçalarının üstüne tuzun yarısını serpin. Bir tepside un, kırmızıbiber, kekik ve karabiberi karıştırıp, tavşan parçalarını üstünde altüst ederek, her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın. Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca tavşan parçalarını koyup, her iki yüzleri de altın sarısı bir renk alıncaya kadar, altüst ederek kızartın. Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarın.

Kalan ayçiçek yağını tencereye koyup, ısınınca soğanı ekleyin ve sürekli karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsağı ekleyip, 30 saniye daha pişirdikten sonra, tavşan parçalarını koyarak, karışımı suyunun 1/3'ünü çekinceye kadar(4 - 5 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, tavşan parçalarını iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin.

Bu arada patatesleri bir tencereye koyup, üstlerini kaplayacak kadar su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Patatesler pişerken, başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca mısır parçalarını koyup, 5 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, haşlanmış mısırları delikli spatulayla birtabağa çıkarın. Öbürtence-redeki patates dilimlerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp, iç baklaları patateslerin pişme suyunda 8 -10 dakika haşlayın. Sonra tencereyi ateşten alıp, baklaları bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın.

Tavşan parçaları pişince iç baklaları ve kalan tuzu ekleyip, karışımı kisık ateşte 2 - 3 dakika daha pişirin. Patates dilimlerini ve mısır parçalarını 4 çorba kâsesine bölüştürüp, tencereyi ateşten alarak, tavşan yahnisini de kâselere bölüştürün ve bekletmeden servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.