Ana Sayfa > Et Yemekleri > Tavşan Terini

(Tavşan Terini nasıl yapılır)

Tavşan Terini için kullanılan malzemeler :
15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
15 g (2 çorba kaşığı) un
2 defne yaprağı
4 diş karanfil
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
500 g kemiksiz tavşan etinin ince çekilmiş kıyması
175 g yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı kızılcık
tere yaprakları (yıkanıp, süzdürülmüş; süsleme için)

Tarifi :
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın. 1 kg'lık bir tost ekmeği kalıbının içini alüminyum folyoyla kaplayın.

Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca sağanı ekleyip, ara sıra karıştırarak, 1 dakika pişirin. Un, defne yaprağı, karanfil, biraz tuz ve biraz karabiber katıp, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı ağır ateşte sık sık karıştırarak 2 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, defne yaprakları ve karanfilleri çıkarıp atın. Tavşan ve dana kıymasını ekleyip, karıştırın.
Karışımı alüminyum folyo döşediğiniz ekmek kalıbının içine boşaltıp, üstünü bir spatulayta düzleştirin. Alüminyum folyoyla örtüp, kalıbı yüksek kenarlı bir tepsinin ortasına yerleştirin. Tepsiye, kalıbın yarı boyuna gelecek kadar kaynar su koyup, fırının orta katına sürerek, terin sertleşinceye kadar (1,5 saat) pişirin.

Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgâha çıkararak temiz bir bezle kurulayın. Sonra üstüne bir ağırlık yerleştirip, buzdolabına kaldırarak 4 - 5 saat (tercihen bir gece) soğutun.

Balı küçük bir tencereye koyup, 1 çorba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, kızılcığı ekleyerek, kızılcıklar yumuşayıncaya (ama çatlayıp yırtılmamalıdırlar) kadar (1 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir delikli kepçeyle kâğıt havlu üstüne çıkararak soğumaya bırakın.

Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp, üstündeki ağırlığı kaldırarak, alüminyum folyoyu atın. Kalıbı altüst ederek terini bir servis tabağına çıkarıp, altına yapışmış folyo parçalarını atın. Üstünü kızılcık ve tere yapraklarıyla süsleyip, bir bölümünü dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.