Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ehli Tavşan Sote A La Krem

(Ehli Tavşan Sote A La Krem nasıl yapılır)

Ehli Tavşan Sote A La Krem için kullanılan malzemeler :
1 adet ehli tavşan (1200 gr.)
tuz, bir çimdik karabiber
25 adet ince kıyılmış arpacık soğanı yoksa ince kıyılmış iki iri soğan
1 su bardağı krema
2 su bardağı tavuk suyu yoksa su
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
2 çay kaşığı un

Tarifi :
Bir parça tülbentin içerisine bir çay kaşığı kekik, on adet tane karabiber, bir yaprak defne, bir diş sarımsak koyup bohça gibi bağlayınız
Tavşanı iki parmak eninde kuşbaşı doğrayınız, tuzlayıp biberleyiniz.

Dibi düz küçük bir tencereye rafine yağını koyup kızdırıp tavşanı ilâve ediniz. Orta ateşte tavşan su bırakırsa bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar kavurunuz.

Su bırakmaz ise alt üst kızartıp bir kaba çıkarıp muhafaza ediniz. Tencereye tereyağını ve soğanı ilâve edip iki üç dakika karıştırarak kavurup soğanı hafif sarartınız. Tavşanı ilâve edip karıştırınız, unu serpip bir kere karıştırıp beze sarılmış baharatı kremayı ve tavuk suyunu ilâve ediniz. Kontrol ederek lüzum ederse kaynar su ilâve ederek bir saat civarında pişirip baharat torbasını çıkarıp servis ediniz (Ateşten alırken içine krema miktarı kadar sosu olması lâzımdır).

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,008 saniyede oluşturuldu.