Gerebic için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı irmik
3 yumurta sarısı
250 gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
harcı için:
kayısı
ceviz
incir
tarçın
Tarifi : Karıştırma kabına önce margarini alın. Elinizle iyice yumuşatıp sıra ile tüm malzemeleri ekleyip kurabiye hamuru gibi bir hamur hazırlayın. İç harcı için kayısıları ve inciri doğrayın. Ceviz ve tarçınla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Hamuru elinizle açıp iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayın. Varsa kalıba basın. Yoksa tepsiye direk dizin. 170 derecede fazla kızarmadan pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
Çok besleyici ve kıyır, kıyır bir kurabiye.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009