Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Gerebic

(Gerebic nasıl yapılır)

Gerebic için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı irmik
3 yumurta sarısı
250 gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

harcı için:
kayısı
ceviz
incir
tarçın

Tarifi :
Karıştırma kabına önce margarini alın. Elinizle iyice yumuşatıp sıra ile tüm malzemeleri ekleyip kurabiye hamuru gibi bir hamur hazırlayın. İç harcı için kayısıları ve inciri doğrayın. Ceviz ve tarçınla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

Hamuru elinizle açıp iç harçtan koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayın. Varsa kalıba basın. Yoksa tepsiye direk dizin. 170 derecede fazla kızarmadan pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.

Çok besleyici ve kıyır, kıyır bir kurabiye.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.