Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Haşhaşlı Kepekli Pizza

(Haşhaşlı Kepekli Pizza nasıl yapılır)

Haşhaşlı Kepekli Pizza için kullanılan malzemeler :
2 su bardak kepekli un
1 su bardak buğday unu
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardak süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
ılık su

üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
7-8 tane mantar
yarım kg ıspanak
1 kase beyaz peynir
1 çay bardağı domates püresi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
tuz, karabiber
zeytinyağı

Tarifi :
Karıştırma kabına kepekli unu ve buğday ununu ekleyin ve ortasını havuz açıp içine yaş mayayı, sütü, ılık suyu ve zeytinyağını ilave edin. Üzerine tuzu, toz şekeri de ilave edip ilk önce havuzun içindeki mayayı eritin, daha sonra unu da beraberin de karıştın ve kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Üst malzemesi için ise, tereyağında mantarı kavurun. Fırın tepsisini yağlayın ve hamurunuzu tepsiye hiç boş kalmayacak şekilde yayın. Fırında 180 derecede 10 dakika pişirin. (aksi takdirde ıspanaklar su salacak ve hamurunuz pişmeden kalacaktır) Fırından çıkan hamurun üzerine ıspanak yapraklarını yayın. kavrulmuş mantarları ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin üzerine domates püresini ilave edin ve en üstüne de haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereclik frırında pişirin..


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.