Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kayısılı Kurabiye

(Kayısılı Kurabiye nasıl yapılır)

Kayısılı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
5-6 tane kayısı

üzeri için:
1 çay bardağı tozşeker

Tarifi :
Karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın üzerine 1 çay bardağı sütü, sıvıyağı, suyu pudra şekerini çırpın. Alabildiği kadar ununu, kabartma tozunu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Kayısıları küp şeklinde kesin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalarak koparın ve yuvarlak şekil verip ortasına kayısıyı koyun ve hamuru kapatın. Toz şekere üst tarafını batırın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ıstılmış 170 drecelik fırında hafif kızarana dek pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.