Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Üzümlü Tart

(Üzümlü Tart nasıl yapılır)

Üzümlü Tart için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardak toz badem
2.5 su bardağı un
100 gr. tereyağı
buzlu su

üzeri için:
2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

üzeri için:
üzüm

Tarifi :
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın. Unun ortasına 1 adet yumrtayı kırın. Üzerine toz şeker, toz badem ve tereyağını ekleyin. Üzerine buzlu su ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Tart labına hamuru elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 170 decelik fırında pişirin. Kreması için, tencereye 2.5 su bardağı sütü alın. Üzerine unu, nişastayı, toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave ederek bir krema elde edin. Tart hamurunu fırından çıkartın üzerine kremayı ilave edin. Kremanın üzerine üzümleri dizerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.